0p6p8

Vrei asigurare pentru locuinta?

Completezi formularul si te contactam noi:
Asigurarea navelor maritime si fluviale (CASCO)

Asigurari maritime

 • asigurarea navelor si incarcaturii acestora; prin nava se intelege orice tip de vapoare, corabii, iahturi, nave petroliere etc. In cadrul politelor de asigurare a navelor pot fi asigurate, pe langa proprietarul vasului, si agentii care asigura managementul sau operarea unei nave in numele proprietarului si con=mpaniile care incheie contracte de transport tip charter. In polita de asigurare pot fi mentionate si alte organizatii care au un anumit interes financiar in asigurarea navei.
 • In Romania, asigurarile maritime se refera la:
  • asigurarea bunurilor care fac obiectul transportului extern (cargo)
  • asigurarea navelor comerciale, de pescuit si colectoare precum si a altor ambarcatiuni si utilaje plutitoare asimilate (casco);
  • asigurarea de protectie si indemnizatie (raspunderea fata de terti).
 • Asigurarile pentru incarcatura navelor fluviale, maritime sau oceanice sunt, practic, asigurari de bunuri

Asigurarea navelor maritime și fluviale (CASCO)

Riscurile la care este expusă o navă

 • pericolele la care sunt expuse navele sunt numeroase și variate printre care se numără: vremea nefavorabilă, coliziunile cu alte nave sau obiecte, eșuări.
 • alte pericole, la baza cărora se află, de regulă, acțiunea umană: incendii, acte de război, neglijența membrilor echipajului sau a muncitorilor de întreținere, defecțiunile mecanice grave la bord, defectele latente din construcția vasului.
 • pierderea de venituri, în cazul unei nave maritime, este foarte mare și depinde de timpul necesar pentru efectuarea reaparațiilor sau pentru a înlocui vasul; pierderea de venituri produsă de inoperabilitatea vasului este dată de diferența dintre valoarea veniturilor care s-ar fi putut încasa pe întreaga perioadă a reparațiilor și valoarea costurilor de exploatare curentă a vasului aflat într-o cursă normală.

Obiectul asigurării

 • asigurarea navei acoperă: corpul navei (carena), avancala, bărcile de salvare, mobile, rezervoarele de combustibil, depozitele, alómentele, fitingurile, echipamentele, mașinile, generatoarele de abur, instalațiile frigorifice, izolațiile, generatoarele electrice, precum și alte mașini și instalații electrice.
 • acest tip de asigurare exclude, de obicei, încărcătura vasului, containerele în care se depozitează această încărcătură, bunurile pasagerilor, bunurile membrilor echipajului și barjele.

Formular de contact

Nume:

Adresa:

Telefon
Adresa ta de Email:

Adauga mesaj/comanda:
Contacteaza-ma inapoi pe Telefon
Contacteaza-ma inapoi pe Email
Cod de verificare:
Inserati codul de verificare:
Site de prezentare realizat de WebStreet